Alla inlägg den 2 juli 2008

Av eva - 2 juli 2008 12:19

Dataspel är väl något som kan vara både en välsignelse och förbannelse. Men vi får nog acceptera att dagens spel spelas på datorn till stor del.


En del påstår att barn blir asociala när de sitter ensamma framför datorn. På fritids har vi upptäckt att barn som aldrig skulle leka med varandra sitter tillsammans framför datorn och hjälps åt att spela spelet/lösa problemet. Vi har också sett att barn med låg status, kan få synas och komma till tals framför datorn, när de kan något som andra inte kan.


Sedan är det självklart att man som vuxen måste hålla koll på vilka spel barnen spelar och att de gör något annat än sitter framför datorn. Det finns bra spel. Här kommer en webbadress där du gratis kan ladda hem bra spel till dina barn och barnbarn. Dela gärna med dig till andra i din bekantskapskrets som du vet är intresserade av bra dataspel. Adressen är: www.wartoft.nu välj sedan gratisprogram. Det finns även roliga program för stora barn, vuxna. Tex finns Hänga gubbe som en del i spelet Sebran.


Ha en bra dag. Kram och Carpe diem!

Av eva - 2 juli 2008 03:32

På Expressen finns ett färdigt mail att skicka iväg till riksdagsmän för att protestera mot FRA-lagen. Mailet kommer till de som röstade för lagen eller la ner sin röst.  Använd länken här nedan så kommer du till sidan. Tyvärr får du klippa ut den och klistra in den i din webbläsare. Vet inte vad jag gör för fel eftersom det inte blir en direktlänk. Kram

http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1214535
Ovido - Quiz & Flashcards