Direktlänk till inlägg 16 augusti 2008

En veckas arbete

Av eva - 16 augusti 2008 17:18

eller rättare sagt fyra dagars jobb. Den här veckan har bestått av planering och utbildning. Själva skolstarten är inte förrän på tisdag.


Jag har tillbringat tre dagar på kurs, fast vi har hållt till på skolan. Jag har fått utbildning i ART= agression replacement training. Detta är ett program från USA, naturligtvis :-)   som består av två delar. Ena delen är tillämpbar för gemene man eller elev kanske jag ska säga. Det är ett program som går ut på att träna ett antal sociala färdigheter. Det är 50 olika färdigheter. En del är enkla som till exempel att säga tack, presentera sig själv eller en kamrat till svårare saker som till exempel att tala om sin åsikt och verkligen våga stå för den, hitta bra sätt att agera på när någon retar/ är dum mot mig eller orättvist beskyller mig för något mm. Allt går ju ut på att visa varandra respekt. Detta sker vid ett lektionstillfälle i veckan.


Den andra delen är i princip samma sak, men här har du en liten grupp som träffas flera gånger i veckan. Det är elever som av olika anledningar behöver extra träning och där programmet kanske är lite hårdare/tuffare för att just dessa elever behöver det.


Än så länge har vi på skolan bara arbetat med den sociala träningen med alla elever. Vi kan inte direkt säga att vi ser resultat, men det finns ändå en känsla bland oss personal att barnen har blivit trevligare och lugnare.


Eftersom jag gått kurs så har det blivit lite längre dagar än vad jag är van vid. Jag är fortfarande sjukskriven på halvtid, det är jag denna månad ut. Ska tillbaka till läkaren i slutet av nästa vecka och då får jag se vad som händer och vad min sänka nu ligger på. Själv känner jag fortfarande av tröttheten. Jag har jobbat och somnat vid 20-tiden på kvällen och sovit hela natten de dagar jag jobbade. På fredagen var jag ledig pga att jag redan jobbat så många timmar. Men jag orkade inte göra något vettigt allt. Gick här hemma och skrotade och fick inget gjort. Så jag vill fortsätta jobba halvtid för att orka med något annat än bara jobbet.


Hoppas ni alla har det bra. Kram

 
 
Sissi i Norge

Sissi i Norge

16 augusti 2008 20:33

Ønsker deg en god helg. skal på jobb om halvannen time, men kan ikke begripe hvordan jeg skal komme gjennom denne natten, eller neste....Heldigvis fri tirsdag og neste helg.
Jeg er så sliten, psykisk og emosjonelt sliten, og jeg håper jeg klarer å ta meg inn igjen med det første...

Håper du får en triveligere lørdagskveld enn meg:)

http://sissi-mor.bloggagratis.se

 
Christa

Christa

17 augusti 2008 12:53

Hoppas du fått vila ut lite nu ihelgen.
Håller tummen att doktorn har ngt vettigt att säga. Jag själv skyller på vädret nu att jag är så onormalt trött.
Ha en fin söndag vännen
Kram
Christa

http://hissen.blogg.se

 
Yvonne

Yvonne

17 augusti 2008 19:49

Hoppas din helg har varit som du önskat dig.
Hur mår ni du och Lejonet?

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
christel

christel

17 augusti 2008 23:49

låter lite körigt så här i starten, glöm inte bort dig själv bara det e viktigt. Jag hoppas din doktor kan komma med nåt konkret o bra när du sk dit i veckan. va nu rädd om dig kram från christel

http://www,kristellensblogg.se

 
Charlotte

Charlotte

18 augusti 2008 08:09

Hoppas du haft en skön helg. Låter lite spännande med det nya programmet i skolan din, hoppas det kommer att fungera. Sådant slipper jag numera både att delta i och genom barnen mina som börjat gymnasiet i förra veckan. Håller alla tummar för att doktorn har något vettigt att komma med till dig. Kramar och ha det bra!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Christa

Christa

18 augusti 2008 10:53

Om du har tid o lust kan du få lite annat att tänka på en stund.
Välkommen in på ett litet vernisage hos mig på bloggen idag.
Ha det så jätte bra o hoppas denna vecka blir skönare
Christa

http://hissen.blogg.se

 
Helena

Helena

18 augusti 2008 13:07

En dag i taget! Så fungerar här hemma för tillfället i alla fall och jag hoppas du inte glömmer bort dig själv i stressen.
/Helena

http://www.marihelena.net

 
christel

christel

22 augusti 2008 08:12

Hoppas du o ditt lilla lejon får vila nu i helgen o bara ta allt lugnt. Va rädd om dig o ha en goooo slappehelg ! Kram från christel

http://www.kristallens.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av eva - 31 augusti 2009 16:46

Jag har den sista tiden insett att jag tappat lusten att blogga. Tycker att bloggen tar tid, tid som jag inte har.   Därför tackar jag för mig och stänger denna blogg.   Jag har fått flera bloggvänner och det har varit jättekul att lära känna er. Är...

Av eva - 22 augusti 2009 11:54

Ja, i tisdags började skolan med allt det kaos det innebär.   Till denna termin har flera klasser bytt klassrum och alla elever kommer ju inte ihåg var de ska gå. Allt material som vi beställde i JUNI dök upp nu i veckan och detta innebär att vi int...

Av eva - 17 augusti 2009 11:52

  Bättre en uppriktig fiende än en falsk vän.

Av eva - 10 augusti 2009 18:32

  Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcksfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla. Platon ...

Av eva - 3 augusti 2009 11:36

  Erfarenheten är en bra lärare, men han skickar svinaktigt dyra räkningar. Minna Antrim ...

Ovido - Quiz & Flashcards