Alla inlägg den 9 augusti 2008

Av eva - 9 augusti 2008 11:52

I denna vecka har det varit Cityfest i Gävle och jag bestämde mig för att åka dit denna sista dag. Jag kan tacka mitt "kära" bussbolag, som förser mig med endagarskort som faktiskt tar mig ända till Gävle. Enda kruxet är att jag måste åka buss och det tar drygt två timmar. Men mig gör det inget, satt och lyssnade på en bok så tiden gick riktigt snabbt. Jag har varit där ett par gånger tidigare och tycker att det är lite småtrevligt att åka dit.


Gävle city är avstängt för trafik och på gatorna vimlar det av olika stånd som säljer diverse saker. Det är klädstånd, matstånd, det säljs leksaker, skor, smink, prydnadssaker från latinamerika, asien, afrika, det finns stånd som säljer smycken, klockor. Ja, med andra ord precis som det brukar vara på marknader/stadsfester.


Flera av stadens ordinarie restauranger i city ordnar med uteservering nu under Cityfesten. Och staden vimlar av folk.


Naturligtvis finns det oxå ett antal olika scener. När jag var där spelades Svensktoppen in, för att sändas som vanligt under söndagen.


Tyvärr var ju inte vädret på något vidare humör. Ena stunden sken solen och värmde oss alla, sedan regnade och sedan ösregnade det och åskade. Bussresan hem bjöd på ett riktigt åskväder med blixtar och allt. Troligtvis följde bussen åsk-skurens färdriktning. Jag satt i en buss och var glad att jag inte behövde vara utomhus och när jag nådde min hemstad var det slut på regnandet.


På måndag börjar jag jobba igen. Känns lite konstigt. Första veckan har vi studiedagar och barnen börjar inte förrän den 19:e augusti.


Ha det så gott mina kära vänner. Kram


Ovido - Quiz & Flashcards