Alla inlägg under juli 2008

Av eva - 13 juli 2008 08:27

Ja, denna båt tog mig och min 12-stegs-vän hit:


Från min stad kan vi åka båt till Skokloster och det gjorde vi igår. Det var en härlig båttur som tog cirka 1 timme och 45 minuter.


När vi kom fram till slottet satte vi oss i Slottsträdgården och åt vår medhavda lunch och sedan var det dags att gå in i slottet och ta oss en titt. Vi gick på en guidad tur. Men efter det var det bara att bege sig till båten och fara tillbaka. Det blev en lika underbar båttur tillbaka. Jag som älskar att åka båt, njut för fulla muggar.


Ja Skokloster är så fint och det är därför ni får två bilder på det :-) 

Ha en bra söndag. Kram



Av eva - 11 juli 2008 16:25

Det blir tystare och tystare inne hos grannen. Onsdag och torsdag lät det större delen av dagen. Jag gick ut och la mig i trädgården och vilade när jag kom hem från jobbet igår. Som tur är vetter deras kök åt andra hållet. Hoppas han tänker på att folk vill sova ut på lördag och söndag.


Idag har han målat i köket, för det luktar målarfärg i hela trappuppgången. När han är färdig ska jag ringa på och fråga om jag får "inspektera" deras nya kök.


Nu ska jag ta mig en tur runt till er andra och se vad ni har haft för er. Kram

Av eva - 11 juli 2008 16:14

Det märks på fritids att det är semestertider nu. Som mest har vi haft sex barn denna vecka. Idag var vi tre barn och fyra personal. Kan ju inte påstå att vi slitit ihjäl oss denna vecka.


Igår var det utflyktsdag, men jag var inte med. Jag fick lov att åka hem istället, mina arbetskamrater (3 stycken) påstod att de klarade fem barn alldeles själva och jag tackade inte nej. Slutade en timme tidigare igår. Jätteskönt. De åkte hem till en personal som bor i nästa samhälle, cirka 15 kilometer från fritids där vi jobbar. Hon hade tagit hem maten som de skulle äta dagen innan, så de åt lunch där, lekte i hennes trädgård mm. Enligt barnen hade de haft en jätteskön dag.


Nästa vecka stänger förskolan och de barn som behöver omsorg får då vara hos oss på fritids. Det kommer också med en personal från förskolan. Kul att få träffa lite yngre barn, men hoppas de inte är för små. Fritidslokalerna är ju inte anpassade till småbarn. Alla leksaker och material ligger ju framme och småbarn kan ju stoppa både det ena och det andra i munnen. Undra om vi får blöjbarn?! Vi har inget skötbord och dusch. Men, men.... jag ska inte plocka ut några problem i förväg.


Ha en skön kväll. Kram

Av eva - 9 juli 2008 09:38

började att riva ut sitt kök klockan sju i morse. Tack och lov att jag hade bokat tvättstugan klockan sju och inte bestämt mig för att ta sovmorgon.

Han har skickat iväg frun och två barn till sina föräldrar i en vecka, så att han ska få jobba ifred. Vilken tur att jag inte har semester än, så att jag slipper bli väckt av oljud på morgonen.


Solen skiner från en klarblå, så jag har hängt ut min tvätt på tork. Den torkar på nolltid.


Jag önskar er alla en riktig trevlig dag. Kram och Carpe diem.

Av eva - 8 juli 2008 18:55

Jag är ju en flitig besökare på biblioteket och igår hade jag fått ett mail angående en bok som jag hade reserverat. Jag bestämde mig för att gå och hämta den innan jag for till jobbet idag. När jag kom till biblioteket så visade det sig att det fanns ytterligare två böcker inne som jag hade reserverat. Jag gick ifrån biblioteket med tre böcker. Alla tre böcker var det kö på, så jag får bara ha böckerna i två veckor.


Dessa tre böcker ska jag läsa/lyssna på:  "Den gode maken på Zebra Drive" av Alexander McCall Smith, "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten och "Den som dödar draken" av Leif G W Persson.


Jag brukar reservera böcker som jag väldigt gärna vill läsa, annars tar det alltför lång tid innan jag kan låna den. Det kostar tio kronor att reservera en bok, betydligt billigare än att köpa.


Nu ska jag ställa mig att stryka tvätt och lyssna på "Den gode maken på Zebra Drive".


Jag önskar er alla en riktigt trevlig kväll. Kram

Av eva - 7 juli 2008 20:42

Denna dag har gått i regnets tecken. Det har även varit kallt, usch. Men enligt metrologerna ska det bli bättre i morgon. Vi får väl se.


Nu märks det att semestrarna har startat på allvar. Fyra barn på fritids i dag och fyra personal. Kan inte påstå att vi slet ihjäl oss.  Eftersom det regnat hela dagen, så har jag spelat spel på jobbet idag. Spelade Fia med knuff två gånger och förlorade bägge gångerna. 


Annars har jag inte så mycket att berätta, så jag önskar er alla en fortsatt trevlig kväll och en god natt. Kram

Av eva - 5 juli 2008 13:29

Ja, jag orkade att jobba i torsdags och fredags. Men det var precis. Jag var väldigt slut när jag kom hem efter jobbet dessa två dagar. Nu är det bara två veckor kvar till semestern. Skönt!


I fredags när jag kom från jobbet, så var jag in på Clas Ohlson en sväng. Brukar alltid hitta något där. Nu var jag på jakt efter ett slippaket, som jag sett i reklambladet. Tre sorters sandpapper och en kloss för 49 kronor. Jag har tänkt att måla mina dörrkarmar som är jätterepiga. Hittade även en mobiltelefon. Jag är inte alls intresserad av någon avancerad mobiltelefon, jag vill bara kunna ringa/ta emot samtal och skicka/läsa sms. Det är alldeles tillräckligt för mig. En Nokia 1600 kostade 398 kronor. Passade mig alldeles utmärkt, så jag slog till. Jag hade en Nokia förut, så jag ville ha Nokia igen. Sedan var det bara att flytta över simkortet och börja undersöka den nya telefonen. Jag är jättenöjd med nya telefonen.


Ha en skön helg allihopa kram.

Av eva - 2 juli 2008 12:19

Dataspel är väl något som kan vara både en välsignelse och förbannelse. Men vi får nog acceptera att dagens spel spelas på datorn till stor del.


En del påstår att barn blir asociala när de sitter ensamma framför datorn. På fritids har vi upptäckt att barn som aldrig skulle leka med varandra sitter tillsammans framför datorn och hjälps åt att spela spelet/lösa problemet. Vi har också sett att barn med låg status, kan få synas och komma till tals framför datorn, när de kan något som andra inte kan.


Sedan är det självklart att man som vuxen måste hålla koll på vilka spel barnen spelar och att de gör något annat än sitter framför datorn. Det finns bra spel. Här kommer en webbadress där du gratis kan ladda hem bra spel till dina barn och barnbarn. Dela gärna med dig till andra i din bekantskapskrets som du vet är intresserade av bra dataspel. Adressen är: www.wartoft.nu välj sedan gratisprogram. Det finns även roliga program för stora barn, vuxna. Tex finns Hänga gubbe som en del i spelet Sebran.


Ha en bra dag. Kram och Carpe diem!

Ovido - Quiz & Flashcards