Alla inlägg den 9 februari 2008

Av eva - 9 februari 2008 17:49

God kväll!


Idag har jag varit iväg och storhandlat på ICA Maxi. Jag har inte någon bil, men det går bra med kommunala medel. Jag tog med mig dramaten. Ett annat ord för dramaten är tanttruck. Det finns säkert fler ord. För er som fortfarande inte vet vad det är, så är det en shoppingvagn. Ordet dramaten kommer av  DRA  MATEN. Jag älskar sådana här ordlekar :-)


I morgon ska jag hem till en 12-stegsvän som fyllt år nyligen. Min födelsedagspresent ska bli några matlådor. Hon, precis som jag, följer en matplan så jag var tvungen att avslöja presenten när jag ringde och frågade hur mycket hon åt per måltid. En matplan är en plan för hur mycket jag ska äta av protein, kolhydrat, frukt, grönsak och fett per måltid.


Så nu har jag lagat mat. Absolut inte min favoritsysselsättning :-(    Jag har lagat flera matlådor nu i eftermiddag, både till mig och födelsedagsbarnet.


Ikväll ska jag gå på ett öppet talarmöte på AA, (AA=anonyma alkoholister). Jag har inga alkoholproblem, men jag har ju mitt matproblem. Jag följer precis samma 12-stegsprogram som AA har. Att det är ett öppet möte betyder att de som är intresserade är välkomna. Min matproblematik är samma problematik som alkoholister har, men tack vare 12-stegsprogrammet har vi hittat en väg ut ur missbruket. Jag är inte längre än tvångsmässig överätare, men detta gäller ju bara så länge jag håller mig till min matplan. En alkoholist är nykter så länge han låter bli att dricka.


Nä, nu måste jag kolla så att mitt "lejon" inte provsmakar maten som står framme för att svalna.


Ha en bra kväll. Kram

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards