Alla inlägg den 1 maj 2008

Av eva - 1 maj 2008 11:58


Idag ska ja öppna detta paket och se vad det innehåller och sedan klura ut vad jag kan göra med det. Har inte öppnat det förrän nu, eftersom jag misstänker att så fort jag öppnar den blir jag fast. Kanske jag kan med att visa något här på bloggen. Vi får väl se. Nu ska jag bara röja köksbordet, så att jag får plats. Kram

Av eva - 1 maj 2008 11:26

och även Kristi Himmelsfärds dag är det idag. Läste en artikel att arbetsgivarna tjänar massor på att Kristi Himmelsfärds dag infaller på 1:a maj, för det innebär en röd dag mindre då alla ska vara lediga.


Här i  min kommun var det lovdag från skolan igår, men vi var tvungna att ha fritids öppet. Jag jobbade åtta timmar på fritids igår, bara för att kunna vara ledig i morgon, fredag. Visserligen var jag jättetrött när jag kom hem och orkade inte gå ut och titta på någon brasa. Men att vara ledig i fyra dagar uppväger det.


Lov från skolan eller inte på Valborg har varierat här i kommunen. Polis, socialtjänst vill att det ska vara skoldag för att inte så många ungdomar ska åka in till stan redan på morgonen och börja dricka. Men våra borgeliga politiker tycker att det är föräldrarnas ansvar att se till att deras ungdomar inte åker in till stan och super. Men hur lätt är det att ta det ansvaret som föräldrer när faktiskt de flesta jobbar, åtminstone halva dagen. När det var socialistiskt styre i kommunen var det skoldag på Valborg. Visserligen var det många elever framförallt på högstadiet och gymnasiet som skolkade, men antalet fulla ungdomar redan på förmiddagen/lunchtid var mindre när det var skoldag.


Önskar er alla en riktig skön helgdag. Carpe diem och kram.

Ovido - Quiz & Flashcards