Alla inlägg den 19 maj 2008

Av eva - 19 maj 2008 13:44

kan ju vara en dag då man inte har allt under kontroll. Det var så för två av mina kollegor idag.


Klassens lärare hade skrivit dagens schema på tavlan och barnen satt och läste det, men undrade varför det stod lunch + mat, istället för lunch + rast. Ja, detta var ju lätt ändrat.


Efter morgonsamlingen gick halva klassen ut i skogen tillsammans med Anna som har halvklasstimmarna i klassen. Efter cirka tio minuter kom Lena och frågade var röda gruppen höll till med Anna. De är i skogen svarade vi. Oj, då svarade hon. Om tio minuter kom höstens förskoleklass på besök och ska träffa Anna, eftersom hon ska vara klasslärare för dem. Då fick jag ge mig ut och leta reda på dem och tala om för Anna att hon skulle möta sin blivande klass, vilket hon totalt hade glömt bort. Det är tur att vi har skogen in på knutarna, så att vi inte behöver gå så långt för att komma dit.


Eftersom det nu inte blev någon halvklasslektion, varken i skogen eller i klassrummet, blev det helklass istället i klassrummet. Vi har en lärarkandidat  i klassen nu och hon skulle ha mattegenomgång idag, i halvklass var det ju planerat men hon fick helklass istället. Men hon klarade det jättebra.


Jag önskar er alla en trevlig eftermiddag. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards