Alla inlägg den 20 maj 2008

Av eva - 20 maj 2008 20:25

Här kommer lite bilder från urskogen vi besökte med klassen idag. Många av barnen kallar skogen för trollskogen.

Fiby urskog heter alltså området.


Hör ni bäcken porla?



Nu är det bara John Bauers troll som fattas.


Ha en bra kväll. Kram

Av eva - 20 maj 2008 13:52

Maj månad är utflykternas tid i skolans värld. Idag har vi varit till en urskog, det är även ett naturreservat. Det ligger ett par kilometer utanför samhället där jag jobbar. 


Solen sken på oss när vi började gå och vi njöt av det fina vädret. Eftersom det är en urskog, så får det växa fritt i skogen. Ingeting avverkas eller röjs undan, detta ända som görs är att stigen hålls i ordning så att den är framkomlig. På vissa bilder är det som att titta på en tavla av John Bauer. När vi kom fram till ett ställe som kallas Getryggen satte vi oss ner och fikade. Alla hade med sig sin egen lilla matsäck. Plötsligt när vi satt där så kände vi några regnstänk, men mer var det inte. Just då i alla fall. För sedan kom det en riktig regnskur som sedan övergick i en hagelskur. Riktigt stora hagelkorn föll över och på oss. Och ingenstans kunde vi söka skydd, utan det var bara att låta det komma över oss. Efter cirka fem minuter så upphörde det och sedan kom solen fram igen.  Och den var med oss resten av dagen.


För mig var det första gången jag var där och jag tyckte det var jättemysigt. Självklart var kameran med och bilder kommer senare. Antingen ikväll eller i morgon.


Skogsvandringen avslutades hemma hos en pojke i klassen som bor precis vid urskogen. Hans pappa var med oss i skogen och guidade oss. Väl hemma i deras trädgård grillade vi korv, som vi tagit med oss från skolan. Det smakade jättegott efter 1½ timmes vandring i skogen.


Vi hade föräldrar med oss som ställde upp och körde i sina privata bilar, för det går inte att ta sig dit kommunalt. Och att hyra buss skulle bli alldeles för dyrt. Föräldrarna som körde var oss hela dagen.


Det var en underbar dag i skogen, bortsett från regn och hagel, utan några som helst intermezzo.


Jag önskar er alla en trevlig eftermiddag. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards