Alla inlägg den 24 maj 2008

Av eva - 24 maj 2008 14:57

Varje vår anordas skolans dag och i år hade vi tur med vädret. Solen sken från en molnfri och knallblå himmel. Dagen blir mycket roligare om vi har vädergudarna på vår sida.


Dagen startade med en rockkonsert på vår utomhusscen. Varje klass hade övat in en rocklåt tillsammans med skolans musiklärare. År 4-6 spelade också själva till sina låtar.


Klassen jag jobbar i sjöng "Spökrock". De var utklädda till spöken, häxor, monster mm. Alla klasser hade klädsel som passade till deras respektive låtar. Alla var jätteduktiga. Även förskoleklassen var med och uppträdde. Rockkonserten avslutades med att en del av skolans personal framträdde. Det var värsta rockgänget som sjöng "Ballroom blitz". Jag var ej med, för min musikalitet är på samma nivå som mitt musikintresse = i princip obefintligt.


Sedan var det dags att ta del av alla aktiviteter som tex lotteri, luftgevärsskytte, fynda på loppmarknaden, fika, titta efter borttappade kläder, pröva lyckan i fiskdammen eller gå på cake-walken och kanske vinna en tårta.


Varje klass är ansvarig för något under denna dag. "Min" klass sålde lotter och de fick sålt många lotter för vem kan motstå en liten åtta-åring som kommer och frågar trevligt om man vill köpa lotter. Barnen fick även hjälp av sina föräldrar att sälja lotter.


Dagen blev jättelyckad, mycket tack vare det fina vädret. Skolans dag är välbesökt. Många av barnen har "tjocka släkten" med sig och även personer boende i samhället som inte har barn på skolan kommer denna dag.


Pengarna som vi får in denna dag tillfaller barnen på skolan. Vi brukar köpa leksaker att ha utomhus på rasterna. Tex fotboll, hopprep, basketbollar, styltor mm.


Ha en bra eftermiddag. Kram

Av eva - 24 maj 2008 08:50

... får vi besök av denna man. Tänkte bara påminna er om det en vacker vårdag. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards