Alla inlägg den 4 mars 2008

Av eva - 4 mars 2008 17:05

Fråga mig inte varför mitt lejon är med på bild i inlägget: ansvar för varandra. Jag har då ingen som helst aning hur han lyckades hamna där. Men ni får väl njuta av honom, visserligen syns han ju knappt. Den bilden togs när vi lekte kurragömma :-)


Kram från lejonet och mig.

Av eva - 4 mars 2008 16:50

En droppe doppad i livets älv

har inte förmågan att flyta själv.

Det finns krav på varenda droppe.

Hjälp till att hålla de andra oppe!

Detta är ett citat av Tage Danielsson som jag gillar jättemycket. Vi som enskilda människor är beroende av varandra och vi har ett ansvar för varandra.


Igår kväll ringde en kompis och mådde jättedåligt. Hon är sjukskriven för utbrändhet, men får ingen hjälp av vården. Igår berättade hon att hennes tonåringar och deras pappa vänt sig emot henne. Hon var jätteledsen och jag kände: vad ska jag säga?  Ibland när vi har folk i vår närhet som behöver tröst är det inte alltid vi finner ord. Men jag talade om för henne att jag finns här för henne. Vi pratade i en timme och då frågade jag henne om hon kunde sova. Ja, det var väl lite si och så med det. Jag erbjöd mig att åka hem till henne och ge henne sömntabletter, som jag fick när jag blev sjukskriven. Visst ville hon ha dem. Så jag cyklade iväg och sedan stannade jag en stund hos henne. Vi satt i hennes soffa och pratade. När jag kom hem var klockan långt efter läggdags för mig. Men vad gjorde det! Det kändes jätteskönt att kunna hjälpa en kompis. Jag somnade snabbt och sov jättegott.


Visst, är det så att du kanske har någon kompis/arbetskamrat/granne som du inte sett eller hört något ifrån på länge. Det kanske är dags att höra av sig och fråga hur hon/han har det. Vi finns här på denna jord för varandra. Glöm inte det.


Ha en underbar kväll och sköt om er. Kramar

Av eva - 4 mars 2008 14:04

Imorse visade termometern utomhus 3.8 grader, MINUS! Vi som knappt haft minusgrader under de så kallade vintermånaderna. Men minusgrader betyder klart väder och då brukar solen dyka upp. Och mycket riktigt så gjorde den det. Blå himmel och gul sol är man inte bortskämd med. Ska nu ut och njuta av detta, men ville bara skriva ett par rader innan dess. Skickar lite sol och värme till dem som inte har möjlighet att njuta av en underbar vårdag. Vi höres senare. Kram till er alla där ute.

Ovido - Quiz & Flashcards