Alla inlägg under mars 2008

Av eva - 15 mars 2008 17:51

gick också i slapphetens tecken. Faktiskt riktigt skönt att gå här hemma och skrota och inte göra något särskilt.


Har suttit i soffan och läst en stund. Har en bok som jag aldrig riktigt kommit in i, men nu bestämde jag mig för att verkligen ge den en chans. Och när jag väl kommit in en bit  i boken, så upptäckte jag att den var helt ok. Den heter "Flyga drake" och är skriven av Khaled Hosseini. Handlar om två pojkar som växer upp tillsammans i Afghanistan. När de är i 13-års åldern bryter kriget ut. Den handlar om vänskap trots olika religoner och etnicitet. Den ene är fattig, den andre rik. Den fattige är den rikes betjänt. Men när kriget kommer så sätts allt på sin spets. Då kan man inte längre umgås med de som är "olika" en själv, trots mångårig vänskap innan krigets utbrott.


Jag tycker jättemycket om att läsa. Deckare är väl min favoritgenre, men läser det mesta. Science fiction är däremot något jag inte tycker om. Har du något boktips, så lämna gärna det till mig i en kommentar.


Ha en skön lördags kväll framför tv:n med melodifestivalen, för jag misstänker att de flesta av er (eller alla) ska se den. Kram

Av eva - 15 mars 2008 11:35

Ja, idag har jag inte gjort många knop. Och varför skulle jag göra det?! Hela förmiddagen har jag bara slappat och inte gjort något. Har varit jätteskönt.

Med andra ord så har jag inget speciellt att skriva här. Utan önskar er alla en jättehärlig lördag. Var rädd om dig och carpe diem.

Kram

Av eva - 14 mars 2008 17:33

Idag anordnade skolans musiklärare "Småstjärnorna". Alla elever i årskurs 3-6 som ville hade fått anmäla sig. 13 olika bidrag i varierande form visades upp. Det var sång, dans, minicirkus, akrobatik mm.


Skolans övriga elever var publik och elevrådet var jury. Uppvisningen var på förmiddagen och den spännande prisutdelningen var efter lunch. Det blev en lååång väntan. Det var bara första, andra, tredje och delad fjärde plats som gällde.


Årets vinnare var en 10-årig tjej, som rockade med rockringar till musik. Som mest hade hon tre rockringar i gång samtidigt. Hon var helt otrolig! Verkligen kul att hon vann. Hon var den enda som uppträdde ensam.


Sådana här saker som hela skolan deltar i, är jättekul. Det stärker gemenskapen mellan alla elever på skolan. Vi är en relativt liten skola. Cirka 240 elever i årskurs F - 6.


Ha en skön fredags kväll. Kram

Av eva - 14 mars 2008 16:55

och mera papper. Började sortera papper igår eftermiddag och det tog längre tid än jag trodde. Usch, sista tiden har jag varit dålig på att sätta in papper i pärmar, så jag tror att en del papper hunnit med att föröka sig. Det tar alltid lång tid för mig att sortera papper, för alltid hittar jag något intressant som jag MÅSTE läsa in det ska in i pärmen eller slängas. Hittade också ett antal smålappar med namn och telefonnummer, som måste in i telefonboken innan lappen slängs.


Jag sitter med i styrelsen i bostadsrättsföreningen där jag bor. Jag är sekreterare, så en hel del papper var angående diverse olika saker vi tagit upp i styrelsen.


Att hålla på med papper tycker jag är rätt roligt. Är noggrann och ordentlig av mig och är duktig på att organisera. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha det som yrke. Nä, tacka vet jag "mina" barn på skolan.


Hade tänkt att skriva mer igår, men som sagt var: jag fastnade i pappershögen :-)


Ha en skön fredagskväll. Kram

Av eva - 13 mars 2008 12:22

..... hemmets lugna vrå fick jag avnjuta idag.

Det var nämligen så här att klassen var på teater på förmiddagen. Såg en pjäs som stundvis var otäck. Hade två rädda pojkar, en på vardera sidan om mig. Det fanns också flera scener med dubbla budskap. Barn i 7-8 års åldern kan inte förstå sådant.


Bussen tillbaka till skolan gick klockan 11.30 och då skulle vi vara framme klockan 12 och gå och äta direkt. Sedan slutar jag ju 12.30, så jag slapp att åka med tillbaka till skolan. Det var jag jättetacksam för.


Skönt att i tysthet få äta.

Annars sitter jag ju i skolans matsal och äter. Pojken som jag är assistent till  behöver matstöd. Dels för att han ska äta en "riktig" måltid och inte bara tex köttbullar. Men han behöver också tränas i bordsskick. En ständig mening från mig vid matbordet är: dela maten i lagom stora bitar som du kan stoppa i munnen. Samt att påminna honom att använda kniv och gaffel och absolut inte fingrarna. Vid samma bord sitter en kille som är expert på att prata. Jag får skavsår i öronen ibland :-)


Nu ska jag gå och vila lite. Ha en bra eftermiddag. Kram

Av eva - 12 mars 2008 16:51

En kväll med dimma, rusk och pangasiusfilé till middag.

I dagens tekniska värld är det ingen idé att ställa frågan: vet du vad pangasiusfilé är? För svaret har ni alla ett par knapptryck borta. Så det är väl lika bra att jag avslöjar att det är en fisk, även kallad hajmal. Fiskas utanför Vietnam och den har ett vitt, fast kött. Smakar inte så mycket, så jag kan tänka mig att barn gillar den. Den går bra att tillaga både på spisen, koka eller steka, eller i ugnen. Jag stekte den, med endast salt och vitpeppar på. Jättegott. Och eftersom även denna måltid stannade i magen, så har jag friskförklarat mig själv från magsjukan och ska gå till jobbet i morgon.

Ha en bra kväll. Kram


Av eva - 12 mars 2008 11:54

Sent igår kväll, efter att jag gått och lagt mig, började verkmästarn i magen leva rövare. Det blev ett antal vändor mellan sängen och toaletten.

Lyckades sova några timmar, både verkmästarn i magen och jag. Ringde till jobbet vid 6-tiden i morse och lämnade ett meddelande på telefonsvararen om att jag skulle vara hemma idag. Sedan sov jag ett par timmar till.

Har nu fått i mig lite the och smörgås och det har stannat kvar i magen. Skönt! Ska nu vila ett tag till. Känner mig lite matt i kroppen.

Önskar er alla en toppendag. Kram

Av eva - 11 mars 2008 18:13

Hejsan!

Eftersom jag varit halvtidssjukskriven sedan augusti -07, så var det dags att ha ett rehabmöte angående mig och min framtid. Medverkande, förutom jag, var en representant från f-kassan och en pa-konsulent och min "kära" rektor. Inte var det lätt att tala om hur jag tänker om framtiden, eftersom jag inte vet vad min extrema trötthet och höga sänka beror på. Min rektor frågade mig när jag tänkte börja jobba heltid igen. Jag tyckte det var en uridiotisk fråga, som inte gick att svara på. Men det sa jag naturligtvis inte. Utan jag började svammla om att jag självklart strävar efter att kunna jobba heltid igen och betonade för femtielfte gången att jag fortfarande inte vet vad jag lider av, men att utredning är på G. De bägge kvinnorna från f-kassan respektive pa-konsulenten var väldigt trevliga, skönt det. Jag var väldigt nöjd när jag gick därifrån.


Jag har alltid tyckt att det är svårt att säga vad jag tycker och tänker och framförallt till någon överordnande och när mina svar inte är kristallklara utan känns som om de kan ifrågasättas. Jag har haft svårt att försvara mig själv och mina åsikter.  Men samtalet idag gick jättebra. Märker att jag fått en styrka att framhäva mig själv och mina åsikter på ett helt annat sätt nu. Och det tackar jag 12-stegsprogrammet för mig. Givetvis framhäver jag inte mig själv ch mina åsikter på någon annans bekostnad. 


Önskar er alla en  skön tisdagskväll.

Kram

Ovido - Quiz & Flashcards