Alla inlägg under maj 2008

Av eva - 27 maj 2008 13:39

Igår förmiddag fick jag i uppdrag att skriva klassens veckobrev, eftersom jag kan fingersättningen på tangentbordet så går det snabbt när jag skriver.

Men idag när jag skulle skriva ut det, så var det bara borta. Jag vet var jag sparade det på hårddisken. Men jag var för lat för att hämta mitt USB-minnne och spara det även där :-(  Skolans datatekniker hjälpte mig att leta. Men det är/var borta :-(   Och idag hade jag inte tid att skriva om det, så klassläraren får skriva själv. Med hjälp av pekfingervalsen :-)


Men om det är någon som ser 1A:s klassbrev sväva omkring ute  i cyberrymden, så kan ni väl hojta till.


Ha en bra eftermiddag och kväll. Kram

Av eva - 26 maj 2008 21:14

Min ena brorsa och hans familj är hundägare till en pumi. Det är en ungersk vallhund. Den är jättesöt. Lurvig som en pudel och ibland vet man knappt vad som är fram och bak på honom. Sist jag var hos brorsan satt jag med denna svarta hund i mitt knä i deras svarta soffa och jag hade svarta kläder. Inte tänkte jag på det när jag bad brorsan fota oss. Jag ska säga er att det

blev ett svart foto, som raderades illa kvickt. Men här kommer en bild på Biko, tagit en vinterdag i snön så att han syns ordentligt.


Av eva - 26 maj 2008 18:19

Ja, idag var det dags för läkarbesöket på reumatalogen. För två veckor sedan var jag där och tog diverse prover.


Fick träffa en jättetrevlig och mysig läkare, som tog mina diffusa symptom på allvar. Det var nämligen så här att blodproverna inte visat något anmärkningsvärt, men sänkan var fortfarande hög. Den låg på 49, normalt är mellan 6-8.


Mina diffusa symptom är, förutom tröttheten, att utsidan av höger lår är bortdomnat visserligen är det ytligt men det känns konstigt. Ibland pirrar och sticker det i låret.  Läkaren tyckte att ryggen borde kollas upp, för det kan ju hända att en nerv ligger i kläm.


Efter dagens "dom" är jag tillbaka på ruta ett, dvs tillbaka till min husläkare. Ska ringa henne så snart som möjligt och boka en tid. Nu vill jag ha en remiss till ryggundersökning och neurologen. Jag har inte ont i ryggen, men eftersom låret är bortdomnat kan det vara en nerv i kläm.


Ha en bra kväll. Kram

Av eva - 25 maj 2008 14:24

Har nu legat ute i min/vår underbara trädgård och läst. Just nu läser jag en bok som skolans kanslist rekommenderade, den heter "Skumtimmen" och är Johan Theorins debutroman.

Den handlar om en kvinna vars sex-åriga son försvinner en dag. Denna händelse sker i mitten av 40-talet på Öland. Byns kuf får skulden för försvinnandet, men det finns inga bevis mot honom. Enligt sägnen kan människor försvinna när dimman ligger riktigt tät över Alvaret, vilket den gjorde dagen då sex-åriga Jens försvann.

Pojkens morfar, som nu är pensionär, håller nu på och försöker ta reda på vad som hände hans barnbarn. En dag får han en sandal i ett kuvert utan avsändare. Det visar sig att sandalen tillhörde hans barnbarn, men vem har skickat den. Ja, längre har jag inte kommit.

Vi är många på skolan som gillar att läsa, så bokprat är ett givet ämne på lunchrasterna. Många böcker jag läst, har jag blivit rekommenderade att läsa av någon kollega. Vi har även samhällets bibliotek i skolans lokaler, så det är lätt att gå in där och låna.


Inläggets rubrik syftar på hur jag ser ut efter en dag utomhus. Visste ni att man blir brun/bränd/röd även i skuggan :-)  Ha en fortsatt skön söndag. Och grattis på Mors dag alla ni som är mödrar. Kram

Av eva - 24 maj 2008 14:57

Varje vår anordas skolans dag och i år hade vi tur med vädret. Solen sken från en molnfri och knallblå himmel. Dagen blir mycket roligare om vi har vädergudarna på vår sida.


Dagen startade med en rockkonsert på vår utomhusscen. Varje klass hade övat in en rocklåt tillsammans med skolans musiklärare. År 4-6 spelade också själva till sina låtar.


Klassen jag jobbar i sjöng "Spökrock". De var utklädda till spöken, häxor, monster mm. Alla klasser hade klädsel som passade till deras respektive låtar. Alla var jätteduktiga. Även förskoleklassen var med och uppträdde. Rockkonserten avslutades med att en del av skolans personal framträdde. Det var värsta rockgänget som sjöng "Ballroom blitz". Jag var ej med, för min musikalitet är på samma nivå som mitt musikintresse = i princip obefintligt.


Sedan var det dags att ta del av alla aktiviteter som tex lotteri, luftgevärsskytte, fynda på loppmarknaden, fika, titta efter borttappade kläder, pröva lyckan i fiskdammen eller gå på cake-walken och kanske vinna en tårta.


Varje klass är ansvarig för något under denna dag. "Min" klass sålde lotter och de fick sålt många lotter för vem kan motstå en liten åtta-åring som kommer och frågar trevligt om man vill köpa lotter. Barnen fick även hjälp av sina föräldrar att sälja lotter.


Dagen blev jättelyckad, mycket tack vare det fina vädret. Skolans dag är välbesökt. Många av barnen har "tjocka släkten" med sig och även personer boende i samhället som inte har barn på skolan kommer denna dag.


Pengarna som vi får in denna dag tillfaller barnen på skolan. Vi brukar köpa leksaker att ha utomhus på rasterna. Tex fotboll, hopprep, basketbollar, styltor mm.


Ha en bra eftermiddag. Kram

Av eva - 24 maj 2008 08:50

... får vi besök av denna man. Tänkte bara påminna er om det en vacker vårdag. Kram

Av eva - 23 maj 2008 16:36

Läste inne på Charlottes blogg om en händelse hon råkade utför i vintras. Hon råkade backa in i en ishög, säkert vinters enda! När hennes man tog bilen till verkstaden för att fixa dragkroken, som blev förstörd i krocken med ishögen. Så var det ingen som trodde att hon hade backat in i en ishög, under denna i princip snöfria vinter. Därför blev reparationen gratis.


Då kom jag och tänka på en händelse som jag råkade ut för en sommar. Det var sommaren för två år sedan och jag hade besökt en vän en kväll. Klockan var nu sen natt eller tidig morgon, beroende på hur man ser det, och jag kom på min cykel och var på väg hem. En polis stoppade mig eftersom jag inte hade något lyse på cykeln, hade glömt mina batterielampor hemma. Jag svarade honom: jag är ju ett sådant ljushuvud, så jag trodde inte att jag behövde något lyse. Det tyckte han var så fyndigt, så jag slapp böter.


Kram

Av eva - 23 maj 2008 16:12

Har just nu kommit hem från en lååångpromenad med en kvinna från äldreboendet, där jag är volontär. Jag var ute tillsammans med en rullstolsburen kvinna som har lungemfysem.


Vi gick och tittade i trädgårdarna i villakvarteren där äldreboendet ligger. De äldsta husen där är från 40-talet, så det är bara uppvuxna trädgårdar. Den ena finare än den andra och en del rysligt bedrövliga. Nu blommar syrenen för fullt och det luktar underbart.


I morgon är det skoldag för elever och personal. Det är skolans dag. En dag då elever, föräldrar och skolans personal träffas och har olika aktiviteter tillsammans. Bla brukar det målas hopphagar och annat på skolgården. Det är tipspromenad, lotterier, loppmarknad, fika mm. Vi har även samlat ihop alla kläder som är upphittade under året som gått och ordna en "utställning" över dessa. Då kan föräldrarna gå dit och se om de hittar något. Att vantar och strumpor försvinner för barnen i skolan och att de inte saknas hemma kan jag förstå, men när dyra märkeskläder bara tappas av barnen och att ingen saknar dem förstår jag inte.


Eftersom det är skoldag/arbetsdag i morgon blir eleverna/personalen lediga den 5:e juni. Men vi kan ju inte stänga fritids den dagen, så vi på fritids får ta ut vår kompdag vid ett annat tillfälle.


Jag önskar er alla en härlig fredagskväll. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards