Alla inlägg under maj 2008

Av eva - 16 maj 2008 17:36

Här kommer de utlovade bilderna från klassens studiebesök på lantbruksskolan.















Av eva - 16 maj 2008 12:57

Mitt lejon fick ju tillbringa större delen av dagen instängd i badrummet. Visserligen släppte jag ut honom när jag kom hem från jobbet, men nyfiken som han är så tillbringade han tiden med att störa arbetarna. Då fick han bli instängd igen.


Under tiden han satt instängd hörde jag inte ett ljud ifrån honom. Han beklagade sig inte en enda gång. Så igår kväll när arbetarna hade monterat in min säkerhetsdörr, så bjöd jag honom på kycklingfilé. Det var smaskens! Jag tyckte att han var värd det.


Ha en bra eftermiddag. Kram

Av eva - 15 maj 2008 14:19

Just nu håller vi på att byta ut våra lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Idag var det min trappuppgångs tur. Eftersom jag inte kunde låta mitt lejon var lös inne i lägenheten när de skulle byta lägenhetsdörren, så var jag tvungen att stänga in honom i badrummet när jag gick till jobbet. Jag fick världens blick när jag stängde in honom i morse.


Vi ska även montera in postboxar i entrén nu. Innan december 2009 (tror jag) måste alla flerfamiljshus ha postboxar i entrén. Dagstidningen kommer vi även i fortsättningen att få utanför dörren, där det monteras en tidningshållare.


Just nu håller de på för fullt hos mig, så snart har jag en ny fin lägenhetsdörr.


Ha en bra eftermiddag och kväll. Kram

Av eva - 15 maj 2008 14:11

Idag har vi varit på studiebesök med klassen. Vi åkte till en lantbruksskola strax utanför stan.


När vi väl kom dit så fick gå in i en lektionssal och en av lärarna där pratade lite grand om de djur vi skulle få se. Det var grisar, suggor med kultingar.

Vi fick gå in i ladugården och se kor och kalvar, sedan iväg till stallet för att se på hästarna. Till sist fick vi träffa tackor med sina söta lamm.


Alla djur fick vi klappa och jag höll en griskulting i famnen. Barnen tyckte det var jättekul, men en del var lite rädda. Tackorna och lammen var ute i en tillfällig hage och den var gjord av typ kravallstaket och plötsligt trillade staketet och djuren var lösa. Det var dagens stora upplevelse. Men vilka flockdjur fåren är. De små lammen följde efter tackorna, så de gick iväg i en stor flock. Förutom två små lamm som var uppfödda på nappflaska eftersom tackan dog i samband med att hon fick lammen.


Naturligtvis var kameran med så bilder kommer antingen senare ikväll eller imorgon.


Kram

Av eva - 15 maj 2008 13:54

Mitt arbetslag består 13 personer, bara kvinnor i ålderna 22-62. Och vi jobbar som i F - 3, som elevassistent eller på fritids.


Igår var vi alltså hembjudna till en och hon bor mitt ute på landet. Det är tre andra hus precis intill, men annars är det bara åkermark. Man kan se hur långt som helst känns det som. Hennes man hade hjälpt till med matlagningen, men sedan skickades han iväg till lillstugan. Han var nog lika glad för det, så slapp han tillbringa kvällen med en massa fruntimmer.


Förrätten bestod av toast skagen. Varmrätten var lax, ris och vitlökssåa eller romsås samt sallad. Sedan var det kaffe och rabarberpaj till efterrätt. All mat smakade jättegott och sällskapet var trevligt. Det var många glada skratt under kvällen.


Det är väldigt trevligt att träffa sina arbetskamrater så där utanför jobbet. Man får se en annan sida av dem då. Vid halv tio-tiden bröt vi upp. Jag åkte med en arbetskamrat som körde mig ända hem. Jätteskönt.


Vi i arbetslaget brukar träffas så här hemma hos varandra med jämna mellanrum.


Kram

Av eva - 14 maj 2008 16:26

Har nu sovit en stund, eftersom jag var jättetrött sen gårdagen. Men jag tycker att tröttheten är ok, när jag får göra något roligt. Som till exempel träffa en vän, som jag inte ser så ofta nu pga av att hon studerar på annan ort.


Och ikväll ska jag hem till en arbetskamrat. Hon har bjudit hem hela arbetslaget. Det ska bli jättekul. Jag vet att hennes man har lagat maten och att han är jätteduktig på det. Jag har haft förmånen att smaka hans mat förut.


Men eftersom jag strax ska iväg, så blir det inga besök hos någon annan ikväll. Jag lär vara för trött för det när jag kommer hem och nu hinner jag inte.


Jag önskar er alla en trevlig kväll. Kram

Av eva - 13 maj 2008 19:58

Gissa vem som ätit laxfärs till middag idag???? Jo, personen på bilden här nedan:


Av eva - 13 maj 2008 18:35

Jag har en kompis som pluggar till skrivtolk på en folkhögskola i Norrland. Just nu praktiserar hon i grannstaden. Så idag tog jag tåget till grannstaden direkt efter jobbet och strålade samman med henne. Eftersom hon pluggar i Norrland, så ses vi inte så ofta.


Vi gick och tog en fika på ett café i närheten av stationen. Där blev vi sittandes i två timmar och pratade. Jättekul. Varje gång vi ses så är det som om vi sågs igår, att det gått månader sedan vi sågs sist märks inte. Visserligen har vi telefonkontakt under tiden vi inte kan ses, men ändå. Det är skönt med sådana vänner.


Nu ska jag sätta mig och skriva frågor till en tipspromenad som vi ska ha på klassens vårfest. Så jag hinner nog inte runt till er ikväll, tyvärr :-(


Ha en riktigt skön tisdags kväll. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards