Alla inlägg under maj 2008

Av eva - 22 maj 2008 17:37

Mjau på er alla läsare!


Nu är det så att min matte är väldigt trött och har varit det den senaste veckan, så det där med att skriva på bloggen kommer sist på hennes lista. Därför sa jag att ikväll skulle hon få slippa att skriva och att jag skulle författa några rader istället.


Jag håller allt koll på vad hon skriver, för jag vet att hon nämner mig ibland.

Såg till exempel att hon klagade över att jag vill ha frukost så tidigt. Men att jag slutat med detta, det har hon inte nämnt!! Fy skäms, matte! Jag upptäckte nämligen att min matte är mycket trevligare om jag går upp samtidigt som henne.


Ni vet ju att det finns ringduvor i trädet utanför mattes fönster. Det tycker jag är jättekul, fåglar är nämligen mitt stora intresse. Duvorna försvarar sitt träd med vingarna och ibland är det riktiga slagsmål här. Jag hejar på duvorna för de vinner alltid. De andra fåglarna får sig ett par smällar av duvornas vingar och sedan är de borta.


Här kommer en bild då jag sitter på mattes tv, därifrån har jag perfekt utsikt över alla fåglar i trädgården. Ha en bra kväll. Mjau, mjau.


Av eva - 21 maj 2008 14:10

Så gott som varje kväll får vi besök i trädgården. Det är denna hare som kommer och äter kvällsmat då. Vi har ju en stor gräsmatta med gott om maskrosor, så jag tror att han tycker att det är gott om mat här.


Detta kort tog jag från min balkong, tyvärr ville inte haren komma närmare så att jag kunde få en närbild av honom. Men håll tillgodo med denna bild.



Ha en bra eftermiddag. Kram

Av eva - 20 maj 2008 20:25

Här kommer lite bilder från urskogen vi besökte med klassen idag. Många av barnen kallar skogen för trollskogen.

Fiby urskog heter alltså området.


Hör ni bäcken porla?



Nu är det bara John Bauers troll som fattas.


Ha en bra kväll. Kram

Av eva - 20 maj 2008 13:52

Maj månad är utflykternas tid i skolans värld. Idag har vi varit till en urskog, det är även ett naturreservat. Det ligger ett par kilometer utanför samhället där jag jobbar. 


Solen sken på oss när vi började gå och vi njöt av det fina vädret. Eftersom det är en urskog, så får det växa fritt i skogen. Ingeting avverkas eller röjs undan, detta ända som görs är att stigen hålls i ordning så att den är framkomlig. På vissa bilder är det som att titta på en tavla av John Bauer. När vi kom fram till ett ställe som kallas Getryggen satte vi oss ner och fikade. Alla hade med sig sin egen lilla matsäck. Plötsligt när vi satt där så kände vi några regnstänk, men mer var det inte. Just då i alla fall. För sedan kom det en riktig regnskur som sedan övergick i en hagelskur. Riktigt stora hagelkorn föll över och på oss. Och ingenstans kunde vi söka skydd, utan det var bara att låta det komma över oss. Efter cirka fem minuter så upphörde det och sedan kom solen fram igen.  Och den var med oss resten av dagen.


För mig var det första gången jag var där och jag tyckte det var jättemysigt. Självklart var kameran med och bilder kommer senare. Antingen ikväll eller i morgon.


Skogsvandringen avslutades hemma hos en pojke i klassen som bor precis vid urskogen. Hans pappa var med oss i skogen och guidade oss. Väl hemma i deras trädgård grillade vi korv, som vi tagit med oss från skolan. Det smakade jättegott efter 1½ timmes vandring i skogen.


Vi hade föräldrar med oss som ställde upp och körde i sina privata bilar, för det går inte att ta sig dit kommunalt. Och att hyra buss skulle bli alldeles för dyrt. Föräldrarna som körde var oss hela dagen.


Det var en underbar dag i skogen, bortsett från regn och hagel, utan några som helst intermezzo.


Jag önskar er alla en trevlig eftermiddag. Kram

Av eva - 19 maj 2008 13:44

kan ju vara en dag då man inte har allt under kontroll. Det var så för två av mina kollegor idag.


Klassens lärare hade skrivit dagens schema på tavlan och barnen satt och läste det, men undrade varför det stod lunch + mat, istället för lunch + rast. Ja, detta var ju lätt ändrat.


Efter morgonsamlingen gick halva klassen ut i skogen tillsammans med Anna som har halvklasstimmarna i klassen. Efter cirka tio minuter kom Lena och frågade var röda gruppen höll till med Anna. De är i skogen svarade vi. Oj, då svarade hon. Om tio minuter kom höstens förskoleklass på besök och ska träffa Anna, eftersom hon ska vara klasslärare för dem. Då fick jag ge mig ut och leta reda på dem och tala om för Anna att hon skulle möta sin blivande klass, vilket hon totalt hade glömt bort. Det är tur att vi har skogen in på knutarna, så att vi inte behöver gå så långt för att komma dit.


Eftersom det nu inte blev någon halvklasslektion, varken i skogen eller i klassrummet, blev det helklass istället i klassrummet. Vi har en lärarkandidat  i klassen nu och hon skulle ha mattegenomgång idag, i halvklass var det ju planerat men hon fick helklass istället. Men hon klarade det jättebra.


Jag önskar er alla en trevlig eftermiddag. Kram

Av eva - 18 maj 2008 17:47

Att klippa klorna är det absolut värsta mitt lejon vet. Så fort han får syn på klosaxen så är han borta. Favoritgömstället är under soffan, längst in där jag ej kan nå honom.

Idag passade jag på att fånga in honom när han låg och sov som djupast. Men det är inte lätt att klippa klorna på en katt som försöker kränga sig ur famnen på mig. Men nu är klorna klippta i alla fall.


Ha en bra kväll. Kram

Av eva - 18 maj 2008 12:03

Idag har jag tvättid mellan klockan 10-14 och torkrummet får jag använda ändå till klockan 18. I tvättstugan har vi två tvättmaskiner och en torktumlare, så du hinner tvätta riktigt mycket tvätt under en tvättid. På vardagarna har vi fem timmar till vårt förfogande och du får lov att boka två tider efter varandra, så du kan alltså tvätta i 10 timmar om du har behov av det. Vi har två torkrum, så det är ju ingen brådska att tömma det efter tvättidens slut, för den som tvättar efter mig får ju använda det andra torkrummet. Vi har även en torkställning i vår underbara trädgård, men vädret inbjuder inte till tork idag. Snarare ytterligare en tvättning, denna gång i regnvatten.


Resten av dagen ska jag fixa lite mat. Köpte 1600 gram köttfärs igår, så det ska bli köttbullar, pannbiff och köttfärssås av det. I eftermiddag ska jag också iväg på möte med min självhjälpsgrupp för matmissbrukare. Det är alltid lika roligt att träffas.


Ha en underbar söndag. Kram

Av eva - 17 maj 2008 14:23

Från klockan 9 till 11 satt jag i tandläkarstolen. Och jag överlevde faktiskt! Min underbara tandläkare gav mig en ordentlig bedövning även idag.


Sist jag var där så fick jag en tillfällig lagning i en tand som ska rotfyllas, vilket jag trodde skulle ske idag. Men icke sa nicke. Först måste rotkanalerna rensas och det var det hon gjorde idag.  Du ska inte tro att jag har några raka och fina rotkanaler som är lätta att rensa. Nä, mina rotkanaler är svåra att hitta och svänger hit och dit. Och det är tre rotkanaler!


Idag hade jag med mig min cd-spelare, så jag låg i tandläkarstolen och lyssnade på keltisk folkmusik. Det gick betydligt lättare att slappna av då.


Ha en bra dag. Kram

Ovido - Quiz & Flashcards