Alla inlägg under maj 2008

Av eva - 12 maj 2008 12:14

Mitt knäppa lejon har perioder då han matvägrar och just nu har han en sådan period. Men det lustiga är att han inte är konsekvent i sin matvägran. Ibland är det ett visst märke han vägrar äta och ibland är det viss sorts mat. Just nu vägrar han äta fisk. Mina matrester har han alltid ratat när jag lägger upp dem i hans matskål. Men han kan där emot slicka resterna i karotten eller på faten som står på diskbänken.


Eftersom de inre organen hos katter snabbt blir förstörda när de matvägrar, så kan man inte bara låta det gå, i tron om att de äter väl när de blir hungriga. Så för mig gäller det att lista ut vad det är just nu han vägrar äta.  Han vill nämligen inte berätta det för mig :-)  utan jag får pröva mig fram. Idag la jag upp kyckling till honom och då gick det bara ett par sekunder innan matskålen var tom. Visst är han knäpp.


Ha en bra dag. Kram

Av eva - 12 maj 2008 09:35

I fredags ringde de från reumatalogens labb och frågade om jag ville ha en återbudstid idag klockan 08.00 Klart att jag ville det! Fick även en tid hos läkaren på reumatalogen om två veckor.


Jag gillar ju inte att bli stucken, men det var en duktig sköterska som tog mina blodprover. Det  som också var skönt, var att hon gjorde som jag ville. Eftersom jag lätt bli svimfärdig när jag tar blodprover, har jag upptäckt att jag mår mycket bättre om jag får ligga ner och om sköterskan använder en butterfly-nål.


Men det värsta av allt var nog att jag skulle ta blodproverna på fastande mage!! Frukost är ett absolut MÅSTE för mig, innan jag gör något. Men idag var det bara att ge sig iväg med en skrikande mage och jag kände mig helt groggy. Jag fungerar inte innan jag fått mat i magen. Märkte det när sköterskan frågade efter mitt personnummer. Var tvungen att verkligen att tänka efter.


Ja, om två veckor får jag alltså träffa en läkare på reumatalogen och kanske får jag något svar på varför min sänka är hög.


Har nu gått i ett års tid med hög sänka och har fortfarande ingen aning varför. Har varit på infektionskliniken och tagit en massa prover och dessa gav inget svar. Att inte veta varför jag är så väldigt trött tär på mig. Ena dagen bryr jag mig inte, eftersom det fungerar bra när jag jobbar halvtid och sover en stund på eftermiddagarna. Andra dagar tror jag att jag är dödssjuk. För det mesta befinner jag mig någonstans mitt emellan dessa två ytterligheter.


Ha en bra dag. Kram   Carpe diem!

Av eva - 11 maj 2008 13:40

Ja, idag vågar jag inget annat än att lägga ut bilderna från min trädgård här på bloggen. Annars är nog risken stor att jag mister en och annan bloggvän :-)


Jag bor i en liten bostadsrättsförening, 42 lägenheter = 6 uppgångar. Vi har en stor gemensam trädgård som utnyttjas väldigt mycket. Jag älskar att ligga där ute och läsa. Jag känner mig aldrig uttittad eller något liknande när jag ligger iträdgården. Föreningen har trädgårdsmöbler som vi hjälps åt att bära ut varje vår och sedan plockar vi in dem på hösten. Vi har en murad grill i trädgården och den används flitigt av många. Vi är några 40+ som inte har familj som bor här och vi träffas ibland och grillar tillsammans. Ibland är det några som sätter upp anslag om att det vore kul om de som ville träffades och grillade tillsammans och så står det ett datum och tid. Då tar var och en med sig det de vill äta/grilla.


Ja, så här ser det ut hos mig.



Av eva - 10 maj 2008 17:17

Ja, skyll på henne att det  inte blev några kort från min trädgård. Hela dagen, ungefär, har jag suttit vid köksbordet och scrapbookat. Det är jättekul!!!  Så det där med att fotografera glömde jag helt bort.


Jag har tusen och en idéer hur jag vill göra mina kort och jag vill ha massor av olika småprylar att sätta fast på korten. Jag vill ha papper i många olika färger att göra kort av. Jag ska genast undersöka var närmaste scrapbooking affär ligger och snarast styra kosan dit och ta med mig den tjocka plånboken.


Men jag har fotat ett av mina kort, så håll till godo.


Av eva - 10 maj 2008 07:43

tänker jag tillbringa förmiddagen med. Det är inget jag älskar att göra, det är ett nödvändigt ont. Men känns jätteskönt när lägenheten luktar rent och jag vet att det finns matlådor i frysen att plocka fram under veckan.


Sedan ska jag nog tillbringa resten av dagen utomhus, för här skiner solen från en blå himmel och fåglarna kvittrar så fint. Det får bli min belöning efter avslutat dagsverk.


Hoppas solen skiner hos er också. Ha en underbar lördag. Kram

Och glöm inte Carpe diem!

Av eva - 9 maj 2008 18:19

Fick nog en släng av Alzheimers idag när jag var på äldreboendet, för det där med att fota i min trädgård försvann helt och hållet. Nu är det skugga i trädgården, så jag gör ett nytt försök i morgon.


Idag blev det alltså ingen promenad, utan en kaffestund i trädgården på äldreboendet. Idag "fick" jag en dam som knappt hörde. Hon var väldigt klar, så när vi satt ute pratade hon om hur fint det var i trädgården, kommenterade barnen som lekte på gården bredvid, talade om det fina vädret mm. Det enda jag kunde göra var att skrika ja eller nej till hennes kommentarer. Jag trivs jättebra med att vara volontär där.


Jag fick en inbjudan till deras midsommarfest, som de har på onsdagen i midsommarveckan. Då dukar de långbord i trädgården och har även någon form av musikunderhållning berättade en av personalen för mig. Det lät väldigt trevligt, så jag tänker nog gå. Jag märker att personalen är väldigt mån om att jag ska känna mig uppskattad och välkommen där.


Nu ska jag återvända till min scrapbooking. Inser att jag måste köpa en hel del fler saker, för nu är jag fast.


Ha en bra kväll önskar lejonet och jag. Kram

Av eva - 9 maj 2008 13:08

Har tillbringat förmiddagen på ett café med en kompis. Först hade jag bara tänkt att ta en fika med henne, men tiden gick så fort så det blev lunch också. Det var jättetrevligt. Inte varje dag jag har möjlighet att gå ut och äta lunch, framförallt inte på en vardag.


De var jättetrevliga och hjälpsamma på cafét. De tog sig tid att väga min mat, så att jag fick det jag skulle ha till lunch. Det enda som jag inte fick i mig var mig min fettmängd, men det har jag intagit nu. Har ätit nötter. Det var då inte sista gången jag åt där!


Nu i eftermiddag ska jag iväg till äldreboendet och "volontera", undra hur verbet blir av ordet volontär. Idag blir det ingen promenad med någon gamling, utan en kopp kaffe i deras underbara trädgård. Min tå sätter stopp för promenader. Visserligen har jag inte så ont, men jag kan inte gå ordentligt utan haltar mig framåt. Nu skiftar tån i blått, rött och lila. Fina färger!


Ha en trevlig eftermiddag och idag har jag verkligen försökt att dela med mig av solen, så jag hoppas den skiner hos er o ckså. Kram

Av eva - 8 maj 2008 19:00

Nä, jag sitter inte här och försöker hitta ord som rimmar. Utan detta är IRL.


I eftermiddags när jag kom hem, så glömde jag ta bort foten när jag öppnade entrédörren. Jag lyckades slita upp en skinnbit, men den lossnade inte så jag satte plåster över för att slippa ha ett köttsår. Men nu ser jag att tån bara blir blåare och blåare. Plåstret täcker minst halva tån, men den del av tån som syns är BLÅ. Och det gör fruktansvärt ont! Så kan det gå när man tar av sig strumporna och går barfota i öppna skor.


I morgon är jag ledig, som tur är för jag kan knappt gå och vet inte vilka skor min blå tå vill ha, eftersom jag jobbade heldag i tisdags. Morgondagen ska ägnas åt scrapbooking.


Än en gång önskar jag och mitt lejon er alla en trevlig kväll. Kram



Ovido - Quiz & Flashcards