Alla inlägg under maj 2008

Av eva - 4 maj 2008 09:03

Har vaknat till ännu en dag med blå himmel och en strålande sol. För er som saknar solen, kan jag tala om att den har parkerat sig över mig. På långtidsparkeringen :-)


Jag tänker gå ut och sätta mig i trädgården och lyssna på en bok, samtidigt som jag njuter av solens varma strålar på min kropp. Tänker även ta med mig kameran, så att jag kan fota lite bilder på min trädgård. Jag bor ju i en liten bostadsrättsförening. Vi är bara sex uppgångar = 42 lägenheter och vi har en stor gemensam trädgård. Den utnyttjas mycket av de allra flesta. Vi har en murad grill i trädgården och den används flitigt. Det är jätteskönt att ha tillgång till trädgård, men att slippa klippa gräset och rensa ogräs mm.


Jag önskar er alla en härlig söndag, med eller utan sol. Kram


CARPE DIEM!



Av eva - 3 maj 2008 09:27

vintern och alla vantar, mössor,kängor mm. Igår tvättade jag mössor och vantar. Dessa har jag nu stoppat undan i väntan på nästa vinter. Har även burit undan kängor och andra skor som jag inte behöver använda längre.  Dags att plocka fram tygskorna och sandalerna.


Solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt och skönt ute. Ska strax cykla ner till stan. Ska ju köpa lite mer småplock till scrapbooking och kanske jag träffar på någon kompis som vill ta en fika i solskenet. Någon korttillverkning lär det inte bli förrän i kväll, för nu ska jag ut och njuta av solen. Jag vet ju inte hur länge den stannar :-)


Jag önskar er alla en riktig skön lördag. Kram


CARPE DIEM!

Av eva - 2 maj 2008 19:31

Ja, nu är det gjort. Dvs jag har deklarerat. Alla uppgifter stämde och jag har inga avdrag som jag kan göra, så det var bara att godkänna. Detta gjorde jag på internet. Jag har deklarerat via internet ända sen det blev möjligt. Ett år godkände jag deklarationen via sms.


På måndag ska deklarationen vara inne, så har du inte gjort det än så är det dags att plocka fram alla papper.


Ha en bra kväll. Kram

Av eva - 2 maj 2008 18:59

blev det hela eftermiddagen, så jag kom aldrig ner till stan. Men det finns ju fler dagar.....


Försökte få mitt lejon att hjälpa till med dammsugningen, eftersom det mesta som sugs upp är hans hår. Modig som ett lejon kan jag inte påstå att han är. Han är nämligen livrädd för snabeldraken!! Det enda lejonet kunde tänka sig att hjälpa till med, var att bädda rent i sängen. Men jag kan ju inte påstå att det är någon hjälp med ett lejon som leker och jagar lakanet, när jag försöker bädda. Det är bland det roligaste han vet.


Ha en bra kväll allihopa. Kram

Av eva - 2 maj 2008 12:51

Nu har jag varit ut och gått med en dam från äldreboendet där jag är volontär. Jag var ute med en rullstolsburen kvinna. Det personalen berättade för mig innan vi gick iväg, var att hon ibland kan tuppa av. Lite läskigt tyckte jag att det lät, men personalen sa att det inte var farligt och det jag skulle göra var bara att säga/ropa hennes namn så kom hon tillbaka. Detta heter ju något fint på latin, som jag genast glömde bort.


Under vår promenad började vårregnet komma, men det var så fint regn att vi knappt märkte att det regnade. Vi gick omkring i villaområdet och kikade i alla trädgårdar. Den här kvinnan hade själv haft villa och trädgård, så hon var jätteduktig på både träd och blommor. Hon var helt klar i knoppen, så vi hade en jättetrevlig promenad. När vi kom tillbaka till äldreboendet såg jag på klockan att vi hade varit ute i en hel timme. Jag hade röda fina rosor på kinderna. Det får jag jättelätt när jag är ute en stund.


Nu är tvätten igång och jag ska snart gå ner och hänga de två första maskinerna.


Kram

Av eva - 2 maj 2008 08:15

Det var jättekul med scrapbooking! Tack för inspiration Anita.  Glömde tyvärr att fotografera korten innan jag skickade iväg dem.


Dagens planering ser ut så här: klockan 10.30 ska jag vara på äldreboendet där jag är volontär. Hade tänkt att gå ut på promenad med någon boende, men nu är det inget vidare väder. Jag får prata med personalen när jag kommer, de kanske har förslag på något annat. Sedan ska jag hem och ta hand om mitt tvättberg, tvättstugan är bokad 12-17. Hade tänkt att jag skulle kunna hänga ut tvätten, men det får bli en annan gång.

Någon gång under tvättiden ska jag cykla ner till stan och köpa lite mer grejer till scrapbooking. I paketet jag köpte fanns väldigt lite småsaker att klistra på korten.


Ja, så här ser min dag ut. Önskar er alla en trevlig fredag. Kan tänka mig att de flesta av er är lediga idag. 


CARPE DIEM!

KRAM PÅ ER ALLA!

Av eva - 1 maj 2008 11:58


Idag ska ja öppna detta paket och se vad det innehåller och sedan klura ut vad jag kan göra med det. Har inte öppnat det förrän nu, eftersom jag misstänker att så fort jag öppnar den blir jag fast. Kanske jag kan med att visa något här på bloggen. Vi får väl se. Nu ska jag bara röja köksbordet, så att jag får plats. Kram

Av eva - 1 maj 2008 11:26

och även Kristi Himmelsfärds dag är det idag. Läste en artikel att arbetsgivarna tjänar massor på att Kristi Himmelsfärds dag infaller på 1:a maj, för det innebär en röd dag mindre då alla ska vara lediga.


Här i  min kommun var det lovdag från skolan igår, men vi var tvungna att ha fritids öppet. Jag jobbade åtta timmar på fritids igår, bara för att kunna vara ledig i morgon, fredag. Visserligen var jag jättetrött när jag kom hem och orkade inte gå ut och titta på någon brasa. Men att vara ledig i fyra dagar uppväger det.


Lov från skolan eller inte på Valborg har varierat här i kommunen. Polis, socialtjänst vill att det ska vara skoldag för att inte så många ungdomar ska åka in till stan redan på morgonen och börja dricka. Men våra borgeliga politiker tycker att det är föräldrarnas ansvar att se till att deras ungdomar inte åker in till stan och super. Men hur lätt är det att ta det ansvaret som föräldrer när faktiskt de flesta jobbar, åtminstone halva dagen. När det var socialistiskt styre i kommunen var det skoldag på Valborg. Visserligen var det många elever framförallt på högstadiet och gymnasiet som skolkade, men antalet fulla ungdomar redan på förmiddagen/lunchtid var mindre när det var skoldag.


Önskar er alla en riktig skön helgdag. Carpe diem och kram.

Ovido - Quiz & Flashcards